Actueel Nieuws

‘Station Strijp-S slecht toegankelijk voor mensen met beperking’

NS-station Strijp S moet snel toegankelijker worden voor mensen die slecht ter been zijn. Dat stelt het Ouderen Appèl, dat het stadsbestuur om opheldering heeft gevraagd. Ondanks eerdere toezeggingen is het ProRail en de gemeente Eindhoven in vijf jaar niet gelukt het station aan te passen. Toen fractievoorzitter Dré Rennenberg vorige week op het station … ‘Station Strijp-S slecht toegankelijk voor mensen met beperking’ Lees verder »

Lees verder

Windmolens: ‘Voor Hanevoet dreigen slapeloze nachten’

Bewoners van de Eindhovense wijk Hanevoet gaan straks slapeloze nachten krijgen, als de windmolen-plannen van de gemeente doorgaan. Dat vreest de lokale partij Ouderen Appèl Hart voor Eindhoven. De partij heeft om opheldering gevraagd bij het stadsbestuur. Zoef, zoef, zoef van de wieken. En dan ook nog dat vreselijke gebrom. Volgens Niek Rennenberg, raadslid van … Windmolens: ‘Voor Hanevoet dreigen slapeloze nachten’ Lees verder »

Lees verder

Nog geen plan maar al veel onrust over windmolens bij High Tech Campus, Ouderen Appèl op de bres voor omwonenden

EINDHOVEN – Grote windmolens om energie op te wekken horen niet thuis in gebieden waar veel mensen wonen en dus ook niet in de omgeving van de High Tech Campus (HTC). Dat stelt de Eindhovense fractie Ouderen Appèl in vragen aan het Eindhovense college van B en W Raadsleden Henri de Leeuw en Niek Rennenberg … Nog geen plan maar al veel onrust over windmolens bij High Tech Campus, Ouderen Appèl op de bres voor omwonenden Lees verder »

Lees verder

Zorgen over zware industrie De Hurk

Bewoners maken zich grote zorgen over hun gezondheid, nu blijkt dat de zware industrie op De Hurk te veel schadelijke stoffen uitstoot. Bron: Studio 040 do 18 nov 17:32

Lees verder

Eindhovense gemeenteraad alsnog terug achter de computer.

EINDHOVEN – De Eindhovense gemeenteraad gaat dinsdag alsnog digitaal vergaderen. Burgemeester John Jorritsma heeft dat besloten naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen die het kabinet vrijdag heeft aangekondigd Tot minder dan een week geleden was Jorritsma niet van plan om de gemeenteraadsvergadering digitaal te houden. Zelfs het vooruitzicht van een nieuwe boycot door het Ouderen Appèl … Eindhovense gemeenteraad alsnog terug achter de computer. Lees verder »

Lees verder
Ouderen Appèl Eindhoven