Actueel Nieuws

Eindhovense gemeenteraad alsnog terug achter de computer.

EINDHOVEN – De Eindhovense gemeenteraad gaat dinsdag alsnog digitaal vergaderen. Burgemeester John Jorritsma heeft dat besloten naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen die het kabinet vrijdag heeft aangekondigd Tot minder dan een week geleden was Jorritsma niet van plan om de gemeenteraadsvergadering digitaal te houden. Zelfs het vooruitzicht van een nieuwe boycot door het Ouderen Appèl … Eindhovense gemeenteraad alsnog terug achter de computer. Lees verder »

Lees verder

boekpresentatie ’Aan de oevers van Dommel slagvaardig op weg naar sociaal sterk en betrokken Eindhoven’ Door Dré Rennenberg

Het was een mooie bijeenkomst, de uitreiking van mijn boek in de bibliotheek. Jammer dat door de corona er maar een beperkt aantal mensen aanwezig mochten zijn. Mijn boek is te koop bij Boekhandel Wouter van Grinsven Korianderstraat 28-30 voor de prijs van € 17.50 euro. De opbrengst is bestemd voor het Steunpunt Materiele Hulpvragen … boekpresentatie ’Aan de oevers van Dommel slagvaardig op weg naar sociaal sterk en betrokken Eindhoven’ Door Dré Rennenberg Lees verder »

Lees verder

Door Dré Rennenberg

Geluk of tragedie? Eerlijk gezegd het valt niet mee om aan deze raadsperiode, die al vlug weer ten einde loopt, een juiste kwalificatie te geven. Is het nu geluk, of is het een tragedie? Daar wil ik het met u namens het Ouderen Appel hart voor Eindoven wel eens over hebben. Moeten we spreken van … Door Dré Rennenberg Lees verder »

Lees verder

Buurt Oude Gracht in Eindhoven wil snelfietspad langs hele Amazonenlaan doortrekken naar Italiëlaan

Het fietspad langs de Amazonenlaan moet doorgetrokken worden, zodat er een Slowlane Oost ontstaat, van de  Orpheuslaan tot aan de Italiëlaan. Dat is een grote wens van bewonersorganisatie VOKE in Eckart en de Eindhovense fietsburgemeester. Wijkbewoonster Annemie Driessen en fietsburgemeester Sarge Meulman maken zich hard voor dit snelfietspad dat ook in het bestemmingsplan staat. Ze … Buurt Oude Gracht in Eindhoven wil snelfietspad langs hele Amazonenlaan doortrekken naar Italiëlaan Lees verder »

Lees verder

Eindhovense gemeenteraad fysiek bij elkaar, ondanks protest Ouderen Appèl

EINDHOVEN – De Eindhovense gemeenteraad vergadert dinsdag ‘gewoon’ in de raadszaal op het stadhuis, ondanks verzoek van het Ouderen Appèl Eindhoven (OAE) om digitaal te vergaderen. De ouderenpartij overweegt de gemeenteraadsvergadering daarom te boycotten.  Het stond in de krant waarom wij niet meededen aan die raadsvergadering Hieronder mijn bijdrage die ik in de Raad had … Eindhovense gemeenteraad fysiek bij elkaar, ondanks protest Ouderen Appèl Lees verder »

Lees verder

Winkelactie voor de Voedselbank Eindhoven

Al heel veel jaar helpt een team van het Ouderen Appèl Eindhoven maandelijks met het inzamelen van voedsel voor de Voedselbank Eindhoven. Dit keer is het een winkelactie bij de Jumbo op het Gerretsonplein geweest op zaterdag 16 oktober 2021.Dit keer zat In de collectebus 90 euro, waardoor we in totaal 31 kratten hebben opgehaald. … Winkelactie voor de Voedselbank Eindhoven Lees verder »

Lees verder
Ouderen Appèl Eindhoven