Actueel Nieuws

Op stap met Hark&CO

Op dinsdag 11 juli is het weer tijd om mee te gaan met Hark&CO, een traject van de Stichting Ervaring die Staat.Eerst ben ik meegegaan naar een intakegesprek met een dementerende alleenwonende mevrouw.  Haar generalist is bij het gesprek aanwezig en Roland maakt de benodigde afspraken.Daarna terug naar de Stichting, de bakfiets laden met gereedschap … Op stap met Hark&CO Lees verder »

Lees verder

Inzameling voor de Voedselbank Eindhoven

Op zaterdag 10 juni hebben Ton Reijn, Henk Hulshuizenen Niek Rennenberg van Ouderen Appèl – Hart voorEindhoven hun medewerking verleend aan deinzamelingsactie bij de Jumbo aan de Gerretsonlaan inWoenselOndanks het warme weer was het weer een geslaagdewinkelactie in de Jumbo supermarkt! Er zat wel €228 inde collectebus waarmee de dagopbrengst 32 krattenwas.

Lees verder

Max krijgt 3 keer een bon, ook al heeft hij een gehandicaptenparkeerkaart

De 72-jarige Max van Kuilenburg uit Eindhoven heeft al drie keer een parkeerboete gekregen, hoewel hij een gehandicaptenparkeerkaart heeft. Dat gebeurde steeds een meter of vijf van zijn huis. “Schandalig! We kijken nu regelmatig naar buiten of we een scanauto zien.” Max heeft COPD, longemfyseem en astma. Het stukje van huis naar de auto is … Max krijgt 3 keer een bon, ook al heeft hij een gehandicaptenparkeerkaart Lees verder »

Lees verder

Ouderen Appèl: ‘Scanauto beboet onterecht invalide-auto’s’

Gemeente Eindhoven is dolgelukkig met de scanauto die automatisch parkeerbonnen uitschrijft. Vorig jaar werden er dankzij de rijdende boetemachine zestien procent meer bonnen uitgeschreven. Volgens Ouderen Appèl Hart voor Eindhoven (OAHvE) heeft de techniek ook een nadeel. Volgens OAHvE zouden inwoners met een Gehandicapten Parkeerkaart (GPK) namelijk regelmatig slachtoffer worden van het automatisch scannen van … Ouderen Appèl: ‘Scanauto beboet onterecht invalide-auto’s’ Lees verder »

Lees verder

In memoriam Paul Mulder

Op woensdagavond 5 april bereikte ons het droevige bericht dat ons oud gemeenteraadslid Paul Mulder is overleden. Paul kwam in 2007 in de Eindhovense raad en heeft  daar tot 2014, als een echte volksvertegenwoordiger, de belangen van de Eindhovense burger op een integere en menselijke manier behartigd. Zo was hij nauw betrokken bij  het heiprobleem, … In memoriam Paul Mulder Lees verder »

Lees verder

Armoede onder ouderen!

In onze stad wonen veel ouderen die moeten rondkomen van zeventig euro per week omdat ze in de schuldhulpsanering zitten. Die mensen hebben, geloof mij, echt geen kwaliteit van leven en welzijn  meer. Ik heb dit aan de Eindhovense raad duidelijk proberen te maken, maar of mij dat helemaal gelukt is weet ik niet zo … Armoede onder ouderen! Lees verder »

Lees verder
Ouderen Appèl Hart Voor Eindhoven