In memoriam

In memoriam

Afscheid nemen.

Vandaag 25 november 2015 hebben we afscheid genomen van Rien van Zeeland.

Rien was een man die ontzettend veel heeft betekend voor de Eindhovense samenleving. Vooral voor dat gedeelte van de samenleving die hun eigen boontjes niet of nauwelijks meer kon doppen. Ik leerde Rien jaren geleden kennen door een affaire op het Franz Leharplein, waar een oude mevrouw werd beroofd van haar pas gepinde AOW. Laaiend was hij en toen ik samen met mijn broer Niek voor die mevrouw een oplossing had gevonden is hij niet meer uit mijn beeld verdwenen.
In de beginfase ging het vaak over het plein waar een criminele sfeer hing en die, volgens hem, met kracht moest worden aangepakt. Hij schakelde de politiek in en vertelde duidelijk zijn verhaal hoe de zaken moesten worden aangepakt. Er kwam meer toezicht en uiteindelijk keerde de rust op het plein weer terug, hetgeen door winkeliers en winkelend publiek hoog werd gewaardeerd. Daarna kwam Rien in beeld bij het Ouderen Appèl en ondersteunde ons waar hij dit maar kon. Hij hielp mee om acties voor de voedselbank voor te bereiden hetgeen een hechte verbondenheid tussen de voedselbank en het Ouderen Appèl tot stand bracht.

Toen Rien hoorde van onze contacten met het Steunpunt Materiële Hulpvragen van het Dekenaat werd hij daar als vrijwilliger een echte steunpilaar die de kennis en gave bezat om mensen, in een soms uitzichtloze positie, weer hoop te geven.

Zelfs in de laatste dagen van zijn leven maakte hij zich druk over mensen die geen kans zagen hun problemen op te lossen. Rien cijferde zijn eigen problemen weg terwijl zijn eigen probleem niet meer weg te cijferen was. Van de man waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen hebben wij nu afscheid genomen.

Rien bedankt voor je inzet voor ons en de medemens.

 

Namens de Fractie Ouderen Appèl Eindhoven
Dré Rennenberg, fractievoorzitter