Windmolens: ‘Voor Hanevoet dreigen slapeloze nachten’

Bewoners van de Eindhovense wijk Hanevoet gaan straks slapeloze nachten krijgen, als de windmolen-plannen van de gemeente doorgaan. Dat vreest de lokale partij Ouderen Appèl Hart voor Eindhoven. De partij heeft om opheldering gevraagd bij het stadsbestuur.

Zoef, zoef, zoef van de wieken. En dan ook nog dat vreselijke gebrom. Volgens Niek Rennenberg, raadslid van de ouderenpartij, is het een kwelling om in de buurt van een windmolen te wonen. Dat wil hij zijn medebewoners van de wijk Hanevoet besparen. Zijn partijgenoot Henri de Leeuw valt hem bij, door nog even op de slagschaduw van zo’n windmolen te wijzen. “Mensen in het noorden van het land hebben daar al heel veel last van ondervonden, dat lees je overal.”

Als het aan de gemeente ligt komen er drie windmolens van 250 meter (tip)hoogte op of rondom het terrein van de High Tech Campus. Ieder provincie moet immers zijn steentje bijdragen aan de energietransitie, is het idee. En deze locaties liggen volgens de gemeente ver genoeg van de molens af. Eindhoven is van plan ‘ja’ te zeggen tegen de molens, die op veel andere plekken zijn afgewezen. 

Nan Zevenhek van de Waalrese fractie ZW14 heeft research gedaan naar de manier waarop de besluitvorming tot nu toe tot stand is gekomen. En daar is ze zich rot van geschrokken – ook al is ze ervaren in de gemeentepolitiek. “Ik heb de indruk dat het hier en daar niet helemaal volgens het boekje is gegaan.”

Het Ouderen Appèl heeft een reeks raadsvragen gesteld aan burgemeester en wethouders. Binnenkort komt het college met antwoorden.

Bron: Studio040

Ook het Eindhovens Dagblad schenkt op woensdag 1 december 2021 aandacht aan de problematiek die windmolens in de toekomst  kunnen gaan veroozaken.

Ouderen Appèl Hart Voor Eindhoven