Voedselbank bedankt Ouderen Appèl

Voedselbank bedankt Ouderen Appèl

Dit bericht stond op de website van de Voedselbank. Voedselbank bedankt wij gaan door.

Ouderen Appèl Eindhoven zet boosheid om in steun voor de voedselbank

Het Ouderen Appèl Eindhoven is boos omdat er tienduizenden euro’s worden besteed aan de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, terwijl er tegelijkertijd gezinnen met kinderen zijn in de stad, die niet alleen dakloos zijn, maar waarvoor zelfs geen (acute) nachtopvang beschikbaar is*). Dré Rennenberg, voorzitter van de raadsfractie van het OAE heeft becijferd dat door armoede er in Eindhoven 1000 kinderen zonder ontbijt naar school gaan.
Om die reden organiseerde het OAE op 9 januari een protest. Hierbij werd symbolisch een aanklacht op de muur van het gemeentehuis gespijkerd en ook op de deur van de Catharinakerk. Voor de verzamelde media (Studio040, Het Eindhovens Dagblad en Omroep Brabant) werd door de heer Rennenberg de actie toegelicht en werd een donatie aan de penningmeester van de voedselbank, Alphons Antonisen, overhandigd. Deze donatie was de opbrengst van een eigen inzameling en zal nog worden aangevuld met het resultaat van inzamelingen bij supermarkten in de komende weken.

Wij en vooral onze cliënten en hun kinderen zijn het Ouderen Appèl dankbaar voor deze donatie en ook voor de herhaalde inzet van deze partij voor de kwetsbaren in onze stad. Zo heeft het OAE bijvoorbeeld ook het initiatief genomen tot de oprichting van de Stadsakkers Eindhoven.

*) Uit latere berichten in het blijkt dat er weliswaar voor deze gezinnen van gemeentewege niet acuut een oplossing voorhanden was, maar dat er bij familie/kennissen wel een noodoplossing kon worden gevonden. Gelukkig hebben zij dus niet de nacht ‘onder de brug’ hoeven door te brengen.