Rennenberg klaagt aan op 9 januari

Rennenberg klaagt aan op 9 januari

Persbericht: dinsdag 7 januari 2014

Ouderen Appèl Eindhoven demonstratieve aftrap van actie eten voor “1000 kinderen”

Donderdag 9 januari zal een tiental activisten van het Ouderen Appèl Eindhoven protesteren tegen de lakse houding van de gemeente Eindhoven door niet te zorgen voor acute nachtopvang voor 18 moeders met kinderen die nu op straat leven. Tevens vraagt deze politieke partij aandacht voor het feit dat dagelijks meer dan 1000 kinderen in Eindhoven zonder ontbijt naar school gaan.

Om 13.00 uur zal Dré Rennenberg als een moderne Luther op het bordes van het stadhuis van Eindhoven zijn aanklacht kracht bijzetten. Hij zal bijgestaan worden onder meer door Henk Krol en Rien van Zeeland. De demonstranten zullen vervolgens naar het Catharinaplein lopen om op het Kerkplein de aftrap te geven voor een inzamelingsactie voor voedsel voor kinderen, die de komende twee weken zijn beslag zal krijgen. De Voedselbank Eindhoven zal voor de verdeling onder de kinderen zorgen.

Vrijdag 10 januari zal op de nieuwjaarsreceptie van het Ouderen Appèl aandacht besteed worden aan deze actie en zullende leden van deze Eindhovense partij opgeroepen worden mee te doen aan de inzamelingsactie.

Op de zaterdagen 18 en 25 januari zullen inzamelingsacties gehouden worden bij een aantal supermarkten in de stad.

Dré Rennenberg is vooral verbolgen over het feit dat Nederland het verdrag voor de rechten van het kind in 1990 ondertekend heeft, waarin het recht op voedsel, onderdak en zorg aan kinderen gegarandeerd is en het gemak waarmee de gevestigde politiek en het college in de stad hieraan voorbij gaan.