Politicus Dré Rennenberg (84) mag zich ereburger van Eindhoven noemen

Dré Rennenberg, fractievoorzitter van de Eindhovense partij Ouderen Appèl heeft dinsdagmiddag het ereteken van de stad Eindhoven gekregen. Hij kreeg de hoogste lokale onderscheiding voor al zijn maatschappelijke inzet.

“Het kwam heel hard aan”, reageert Dré Rennenberg. “Ik had het absoluut niet verwacht. Het is een hele eer dat ik deze onderscheiding krijg voor mijn werk.”

Oudste raadslid van Nederland

Rennenberg is het oudste raadslid van Nederland, en wordt ook wel de nestor van de Eindhovense politiek genoemd. Met zijn partij zit hij al tientallen jaren in de lokale politiek, als raadslid en ook wethouder. Als dank voor zijn inzet kreeg hij de onderscheiding namens de gemeenteraad van burgemeester John Jorritsma.

Bron: Video https://eindhoven.parlaeus.nl/

Armoede

Naast zijn politieke werk is hij is ook actief als bestuurslid en oprichter bij onder andere Stichting Leergeld Eindhoven, Belastingwinkel Eindhoven en de Stadsakkers Eindhoven. In deze functies zet hij zich in voor de armere inwoners van de stad. Verder was hij lange tijd voorzitter van voetbalclub Tivoli. 

Illuster rijtje

Het ereteken is de hoogste onderscheiding die Eindhovenaren kunnen krijgen. Ontvangers van deze onderscheiding mogen zich ereburger van de stad noemen. In Eindhoven zijn er slecht 61 anderen die deze titel dragen. Onder meer Pieter van den Hoogenban, Guus Hiddink en Rob van Gijzel kregen deze onderscheiding. 

Bron: Studio040  Lucia van der Ven