Ouderen Appèl niet naar Nieuwjaarsreceptie gemeente Eindhoven

Ouderen Appèl niet naar Nieuwjaarsreceptie gemeente Eindhoven

Persbericht: vrijdag 3 januari 2014

Vanochtend hebben fractie en bestuur van het Ouderen Appèl Eindhoven besloten niet naar de Nieuwjaarsreceptie  van de gemeente Eindhoven te gaan. De vele tienduizenden euro’s kostende receptie staat in schrille tegenstelling tot het feit, dat dagelijks meer dan 1000 kinderen zonder ontbijt naar school gaan. Staat in schrille tegenstelling met 18 moeders met kinderen die de nacht doorbrengen op straat, omdat er geen nachtopvang voor hen is.

De fractie van het Ouderen Appèl Eindhoven heeft eerder al vragen gesteld over deze problematiek en de suggestie aangedragen om een etage van het gebouw van de Technische Dienst als noodopvang in te richten. In een eerder stadium is een motie van het OAE om € 25.000, – beschikbaar te stellen voor het Noodfonds afgewezen.

Het Ouderen Appèl Eindhoven gaat de komende weken actie voeren om de armoede problemen van kinderen onder de aandacht te brengen.

Op de nieuwjaarsreceptie van deze Eindhovense politieke partij zal de aftrap verricht worden door Dré Rennenberg, Rien van Zeeland en Henk Krol. De opbrengst van de actie voor de kinderen zal verdeeld worden door de Voedselbank.

Actieagenda:

Maandag 6 januari: wegblijven bij de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente

Donderdag 9 januari: 12.00 uur actie in de Eindhovense Binnenstad: Lijsttrekker Rennenberg klaagt aan.

Vrijdag 10 januari : Nieuwjaarsreceptie van 17.00 – 19.00 uur in de Jaguar aan de Jaguarstraat. Inzameling ten behoeve van gezond voedsel voor de 1000 kinderen.

Zaterdag 18 januari: 12.00 uur actie bij nog nader te bepalen Supermarkten in de stad, waar gezond voedsel wordt ingezameld voor 1000 kinderen.

Zaterdag 25 januari: herhaling van de actie bij een aantal supermarkten.

 

 

.