“keep up the good work, sir”

Hartverwarmend “keep up the good work, sir”
Vandaag  25 januari heeft het  Ouderen Appèl Eindhoven weer voedsel ingezameld  voor de kinderen die vaak zonder ontbijt naar school gaan. Vandaag stonden de veteranen  van het Ouderen Appèl bij de EMTÉ aan de Ardechelaan en bij de Jumbo aan de Geldropseweg. Een ploeg was onderweg naar de C1000 in Bergeijk om ook daar boodschappen te doen. Twee rolcontainers uit Bergeijk en 63 kratten was de dagopbrengst. Ook vrijwilligers voedselbank waren ontroerd. Zo ook de mensen van het Ouderen Appèl Eindhoven door zoveel goedheid bij de mensen.

Bergeijk
Stephan de Groot en Jan Daris runnen samen de C1000 in Bergeijk en de C1000 in Eersel. Zij hoorden dat het Ouderen Appèl Eindhoven tijdens hun nieuwjaarsreceptie op 10 januari 2014  € 400,00 op hebben gehaald onder hun leden. Dit geld is bestemd kinderen die vaak zonder eten naar school gaan.  Jan en Stephan hebben dat bedrag in natura  verdubbeld. Twee rolcontainers met eten van het boodschappenlijstje zijn naar de voedselbank in Eindhoven gebracht.

Op de vraag  “Waarom steunen jullie deze actie van het Ouderen Appèl Eindhoven” antwoordt Stephan: “Kijk, de kinderen van nu, zijn de ouders van morgen. Goede voeding is essentieel, zonder gezonde voeding geen gezonde volwassenen. En ongezonde mensen hebben een slecht leven.” Stephan: “Wij als ondernemers merken nu steeds vaker dat er armoede is onder de mensen. Jan en ik nemen onze verantwoordelijkheid als ondernemers, wij willen maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Vanuit deze passie kijk je dan verder dan je dagopbrengst van je kassa. Dus steunen wij deze actie”.

Jumbo Geldropseweg en EMTÉ Ardechelaan.
Totaal bij deze twee super supers 63 kratten. Hartverwarmend zoals er mensen waren die twee keer boodschappen gingen doen. Een keer voor hun eigen gezin, de andere keer voor iemand die ze niet kennen. De mensen vonden het gewoon goed dat een politieke partij het voortouw neemt bij het oplossen van problemen. De meeste politieke partijen zijn deel van het probleem. Het Ouderen Appèl is deel van de oplossing, konden onze mensen optekenen. Ook de manager van de Jumbo was zo enthousiast en geraakt door de actie dat hij bij het zien van de ingezamelde boodschappen, ook nog zorgde voor een extraatje. Bedankt!

Een paar reacties:
“Eindelijk een partij die echt iets doet, succes met jullie actie.” (een mevrouw die twee volle boodschappentassen gaf)
“Keep up the good work, sir” (diverse malen opgetekend uit de mond van jonge expats)
 “Ik weet wat het betekent als kinderen honger lijden, dat heb ik thuis wel gezien”. (Een mevrouw uit  Bulgarije, die twee keer gezond eten kwam doneren.)
“Onze stem hebben jullie op 19 maart, echt geweldig wat jullie doen.” (Echtpaar dat ons gul hielp)