Informatiemarkt bij Catharinakerk Eindhoven op ‘armoededag’

In of bij de Catharinakerk in de Eindhovense binnenstad is vrijdag een informatiemarkt speciaal voor mensen met een platte beurs. Het is de Eindhovense invulling van de internationale Dag van de Armoede. Een dag waarop stilgestaan wordt bij mensen die het (financieel) moeilijk hebben.

17 oktober
De dag is in 1992 officieel erkend door de Verenigde Naties en vindt altijd plaats op 17 oktober. Van 14 tot 17 uur is de informatiemarkt bij goed weer op het terras voor de kerk en bij slecht weer binnen.

Groenlinks wethouder Lenie Scholten (armoedebeleid) en Ouderen Appèl-raadslid Dre Rennenberg openen de middag. Rennenberg is in de Eindhovense politiek sinds jaar en dag dé belangenbehartiger voor mensen die moeten leven rond de armoedegrens.

Organisaties, instellingen en particulieren die zich richten op armoedebestrijding presenteren zich deze middag.

Toneelvoorstelling
Ook is er ieder uur een toneelvoorstelling te zien.
Deelnemers zijn onder meer: Steunpunt Materiële hulpvragen, Open Huis Catharinakerk, Voedselbank, Kledingbank, Leger des Heils, inloophuis het Hemeltje, Stichting Leergeld, Ervaring die staat, Springplank 040, de Stadsakkers, Stichting Present en de gemeente Eindhoven.