Henk Krol blijft in Tweede Kamer

Henk Krol blijft in Tweede Kamer

Henk Krol verlaat raad maar blijft OAE Eindhoven trouw

Nu Henk Krol definitief voor 50PLUS terugkeert in de Tweede Kamer zal hij, zoals altijd door hem werd gecommuniceerd, zijn zetel voor het Ouderen Appel Eindhoven in de eerste Raadsvergadering van januari opgeven. Zijn zetel zal dan worden ingenomen door Wim Claassen.

Henk Krol zal zowel het OAE als de gemeente optimaal bijven steunen. Dat deed hij ook nu al. Bij het debat over de Ruit volgde hij het advies van het College van Burgemeester en Wethouders van Eindhoven.

Voor het Ouderen Appel Eindhoven is dit een uitgelezen kans om politiek actief te kunnen zijn op alle fronten. Dat was een langgekoesterde wens van fractievoorzitter Dre Rennenberg. Het OAE heeft nu vijf zetels in de raad, verwacht drie zetels in de Provinciale Staten en een bij de Waterschapsverkiezing. Via Jan Nagel die namens 50PLUS in de Eerste Kamer zit heeft het OAE een innige samenwerking en vanaf nu ook een extra krachtige stem in de Tweede Kamer.

Henk Krol zal zijn gemeentelijke taken de komende weken op gepaste wijze afwerken en zijn dossiers overdragen aan zijn opvolger.

Henk Krol: “Het was een voorrecht om de afgelopen maanden te kunnen samenwerken met een partij die jarenlange ervaring heeft en met volksvertegenwoordigers die niet alleen professionals zijn, maar die ook hebben bewezen goed te kunnen luisteren naar hun achterban. Ik zal nog vaak de fractiekamer in het Stadhuis bezoeken en waar mogelijk de belangen van het OAE op andere podia verdedigen. We weten elkaar te vinden.”