Eindhovense gemeenteraad alsnog terug achter de computer.

EINDHOVEN – De Eindhovense gemeenteraad gaat dinsdag alsnog digitaal vergaderen. Burgemeester John Jorritsma heeft dat besloten naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen die het kabinet vrijdag heeft aangekondigd

Tot minder dan een week geleden was Jorritsma niet van plan om de gemeenteraadsvergadering digitaal te houden. Zelfs het vooruitzicht van een nieuwe boycot door het Ouderen Appèl Eindhoven kon hem niet op andere gedachten brengen.

Het goede voorbeeld

De ouderenpartij met vier zetels weigerde in november al mee te doen aan de vergadering van de gemeenteraad op het Stadhuis vanwege het oplopende aantal besmettingen. OAE-fractievoorzitter Dré Rennenberg meent bovendien dat de politiek het goede voorbeeld moet geven, zei hij destijds al. 

In een brief aan alle raadsleden neemt Jorritsma het argument van OAE alsnog over. ,,Al mag de raad op grond van de wet fysiek bijeen komen, ik wil als gemeentebestuur het goede voorbeeld geven”, schrijft hij. 

De Eindhovense gemeenteraad vergaderde sinds het zomerreces weer op het Stadhuis, in totaal drie vergaderingen. Commissievergaderingen werden en worden nog steeds allemaal digitaal gehouden.

Bron: Mark Wijdeven 29-11-21,  (Eindhovens Dagblad)

Ouderen Appèl Hart Voor Eindhoven