Ouderen Appèl Eindhoven helpt Voedselbank Eindhoven

Ouderen Appèl Eindhoven helpt Voedselbank Eindhoven  

Op zaterdag 12 december 2015 heeft raadslid Niek Rennenberg meegeholpen als vrijwilliger bij de Voedselbank Eindhoven. Samen met een aantal andere vrijwilligers heeft hij bij AH in de Tarwelaan voedsel ingezameld.
De actie duurde van 10.00 tot 19.00 uur en leverde 46 overvolle kratten met eten op, van het contante geld wat we gekregen hebben, hebben we 131 blikjes tonijn kunnen bestellen. De meeste mensen gaven wel iets. Sommigen gaven een boodschappentas of winkelwagen vol met levensmiddelen.

De gesprekken met het winkelend publiek waren verrassend. “He, ken ik jou niet ergens van? Jij bent toch van de ouderen partij?” was een veel gehoorde reactie. “Goed dat je hier staat Niek, respect voor jullie actie.” Een gesprek met een andere man leidde tot de conclusie dat het schandalig is dat er in een stad als Eindhoven Voedselbanken nodig zijn. De man besloot na het gesprek nogmaals boodschappen te doen, resultaat een volle tas voor de Voedselbank.

“Meneer mag ik een foto van u maken? Wij moeten namelijk met onze klas een evenement organiseren en wij willen iets doen voor de Voedselbank”, vroeg een eerstejaars studente zorg van ROC Summa me. Ik heb haar mijn kaartje gegeven met de afspraak dat ze me gaat bellen voor meer informatie.

Dank aan alle vrijwilligers en vooral aan AH en natuurlijk de meeste dank aan alle mensen die iets extra’s kochten en doneerden aan de Voedselbank Eindhoven.

De foto’s geven een sfeerimpressie en in 2016 is het Ouderen Appèl zeker weer van de partij bij de diverse inzamelingsacties die door de stad heen zullen worden gehouden.

Heb je nu na het lezen van dit artikel zelf interesse om eens een keer een paar uurtjes te helpen, stuur dan een mail naar n.rennenberg@eindhoven.nl of bel Niek op 06-22567828.

 

Niek Rennenberg
Raadslid Ouderen Appèl Eindhoven