Lijsttrekker Rennenberg bedankt Eindhoven

Wat solidariteit betekent heb ik gisteren mogen ervaren. Je bent solidair als je iemand wil steunen en je daarmee verbonden voelt. Op zaterdag 18 januari waren veel mensen betrokken met de actie van het Ouderen Appel Eindhoven. Betrokken om een signaal af te geven dat kinderen niet met een lege maag naar school mogen gaan. Ik weet niet goed hoe ik die honderden Eindhovenaren die hun inkopen bij Albert Hein aan het Frans Leharplein, bij de grote Albert Hein aan de Limburglaan en bij de EMTE aan de Ardèche laan moet bedanken. Onvoorstelbaar een opbrengst van 112 grote kratten voedsel voor de voedselbank om kinderen te geven waar ze recht op hebben: voor het naar school gaan eerst een gezond ontbijt. Onvoorstelbaar waren ook de reacties die wij van zoveel mensen mochten ontvangen.

Menselijke reacties, bijvoorbeeld een klein meisje vertelde me dat zij in de klas vriendinnetjes had die thuis weinig te eten hadden. Hoe wist dat kleine meisje dat? Ze wist dat omdat haar moeder altijd 2 pakketjes meegaf voor die vriendinnetjes. Solidair zijn, als je van je minimuminkomen toch nog een peperkoek en een blik fruit op de tafel legt. Meeleven met je medemens!
Ik zag een solidariteit waarop ik trost ben. Zo lang ik nog kan zal ik vechten tegen het onrecht dat  mensen wordt aangedaan. Een politiek, een stadhuis die dat niet begrijpt zal ons op de weg vinden  en merken dat wij onze pamfletten weten te “spijkeren” ten teken dat het onrecht mensen aangedaan niet in uw stad thuis hoort.

Ik maak graag mijn punt: namens mijn team dank ik allen die hebben bijgedragen aan deze succesvolle dag.

Zaterdag 25 januari staan we er weer. Ik hoop u dan te ontmoeten.